Parchetul General investeşte aproape 55 de milioane de lei pentru un sistem performant IT de audiere

Parchetul General investeşte aproape 55 de milioane de lei pentru un sistem performant IT de audiere, o parte din aceşti bani reprezentând fonduri europene, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmis joi.

71 afișări
Imaginea articolului Parchetul General investeşte aproape 55 de milioane de lei pentru un sistem performant IT de audiere

Parchetul General investeşte aproape 55 de milioane de lei pentru un sistem performant IT de audiere

Proiectul „Întărirea capacităţii Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” a fost lansat joi.

Potrivit sursei citate, durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea totală este de 54.785.517,47 lei, sumă defalcată după cum urmează: 46.010.993,85 lei – fonduri europene nerambursabile FSE (Fondul Social European), reprezentând 84% din bugetul total eligil al proiectului şi 8.774.523,62 lei – contribuţie proprie de la bugetul de stat, reprezentând 16% din bugetul total eligibil al proiectului.

Prin acest proiecte se doreşte dezvoltarea unui sistem IT pentru realizarea audierilor persoanelor şi identificarea persoanelor şi obiectelor.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacităţii Ministerului Public în ceea ce priveşte audierile realizate conform prevederilor noilor coduri prin crearea unui sistem IT performant ce va fi utilizat în această materie. În cadrul acestui proiect, se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul parchetelor (Ministerului Public) şi va contribui astfel la eficientizarea si modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activităţii de urmărire penală, mai exact în materia audierilor aşa cum este ea definită în legislaţia penală în vigoare”, se precizează în comunicatul de presă.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 670 de procurori, grefieri şi specialişti IT din cadrul Ministerului Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici