Parchetul General: Modificările la codurile penale, adoptate fără a ţine cont de observaţiile CSM

Ministerul Public îşi exprimă îngrijorarea, marţi, referitor la maniera în care au fost adoptate unele modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală, fără să se ţină cont de observaţiile CSM şi ale asociaţiilor profesionale.

435 afișări
Imaginea articolului Parchetul General: Modificările la codurile penale, adoptate fără a ţine cont de observaţiile CSM

Parchetul General: Modificările la codurile penale, adoptate fără a ţine cont de observaţiile CSM

"Ministerul Public îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observaţiile şi propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii şi asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, fără a exista o consultare şi o colaborare reală cu instituţiile judiciare învestite cu aplicarea legislaţiei penale", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public, remis marţi MEDIAFAX.

Totodată, la nivelul Ministerului Public se face o analiză a aspectelor de neconstituţionalitate privind modificările aduse legislaţiei penale, care va fi înaintată subiecţilor cu drept de sesizare a Curţii Constituţionale, mai precizează instituţia condusă de Augustin Lazăr.

Camera Deputaţilor a adoptat luni, proiectul de lege privind Codul de procedură penală, prin care procurorii vor avea interdicţie de a da informaţii în timpul urmăririi penale a unor persoane, după ce Comisia pentru legile justiţiei a dat în aceeaşi zi raport favorabil acestei iniţiative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici