Video Parcurile dintr-un oraş din România au fost închise la câteva ore de la deschidere. De ce au luat autorităţile această decizie

  • Parcurile din Craiova au fost deschise în data de 15 mai, la ora zero.
  • La câteva ore de la deschiderea parcurilor, auorităţile le-au închis din nou pentru dezinsecţie.
  • Societatea de salubritate a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Dolj aviz pentru dezinsecţie în data de 16 aprilie, însă aprobarea a venit abia în data de 15 mai.
  • În noaptea de vineri spre sâmbătă, prin parcuri au fost împrăştiate substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor.
4624 afișări

Ai ieşit după două luni în parc şi te-ai trezit invadat de ţânţari şi alte insecte? Probabil te-ai fi aşteptat ca în perioada în care acest loc a stat închis autorităţile să acţioneze cu substanţe împoriva acestor insecte. La Craiova, operaţiunea „dezinsecţia” a început la nici 24 de ore de când parcurile au fost redeschise.

„Puteau să facă înainte de a da drumul, nu tocmai acum. Au avut destul timp. Destul. Nu acum..., după ce dădură drumul, se plimbară copiii un pic şi hai să-l închidem”, au fost reacţiile unor localnici care s-au trezit din nou cu parcul închis. 

De la miezul nopţii şi până în această dimineaţă, angajaţii de la salubritate au împrăştiat substanţe împotriva insectelor. Operaţiunea i-a lăsat fără cuvinte pe unii craioveni care încă se bucurau de libertatea plimbărilor prin parc. „Nu ştiu ce să zic...”, a rămas interzis un craiovean în faţa acestei situaţii.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă cu dezinsecţia în Craiova spun că în data de 16 mai au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Dolj să avizeze acţiunea. După trei săptămâni, reprezentanţii DSP au răspuns că nu au atribuţii în acest sens. A fost nevoie de o nouă cerere.

„Ulterior am decis să solicităm certificarea activităţilor  de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare cu normele de igienă şi sănătate publică, document pe care l-am obţinut în data de 15 mai”, a afirmat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt la Salubritate Craiova. 

În luna martie, societatea de salubritate a obţinut de la DSP Dolj aviz pentru a dezinfecta scările blocurilor din Craiova cu un anumit biocid. Câteva zile mai târziu, reprezentanţi ai aceleiaşi instituţii au decis că substanţa nu poate fi utilizată în blocuri şi au amendat operatorul care efectua dezinfecţia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici