Părinţi cercetaţi pentru ucidere din culpă, după ce şi-au incendiat accidental fetiţa

Părinţii unei fetiţe de două luni din judeţul Sălaj sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă după ce, încercând să cureţe un teren agricol, au dat foc unor movile de coceni, uitând însă că pe una dintre acestea îşi aşezaseră copila, care a murit după câteva zile la un spital din Bucureşti.

231 afișări
Imaginea articolului Părinţi cercetaţi pentru ucidere din culpă, după ce şi-au incendiat accidental fetiţa

Părinţi cercetaţi pentru ucidere din culpă, după ce şi-au incendiat accidental fetiţa (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat luni că instituţia a fost sesizată de o persoană care a anunţat că o fetiţă născută în luna septembrie a fost internată, în 27 octombrie, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, şi a murit două zile mai târziu.

"Din cercetările efectuate a rezultat că părinţii minorei, care locuiesc în localitatea Romita, în timp ce se aflau la câmp pentru a curăţa un teren, au dat foc cocenilor de porumb fără să-şi amintească de fetiţă, care fusese aşezată pe una dintre grămezi. Părinţii sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă", a afirmat Tincuţa Dumuţa.

Potrivit sursei citate, cercetările poliţiştilor au relevat că, după ce familia şi-a dat seama ce s-a întâmplat, a fost chemată o ambulanţă care a transportat copilul la o clinică din Cluj-Napoca, iar acolo personalul medical a solicitat un elicopter pentru transportarea fetiţei la Bucureşti.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Proctecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat luni că familia respectivă are încă şase copii, cu vârste cuprinse între unu şi şapte ani.

"Această familie, care este de etnie romă, are alţi şase copii, pe care vrem să îi preluăm în sistemul de protecţie socială. Am deplasat asistenţii sociali la domiciliul familiei din Romita, dar părinţii fugiseră împreună cu copiii în Jibou, la socri. Am fost şi la această locaţie, dar ne-au ameninţat că ne dau în cap. Pentru a putea prelua copiii, am introdus la Tribunalul Sălaj o ordonanţă preşedinţială de plasament în regim de urgenţă, sperăm să primim mâine (marţi - n.r.) minuta şi să mergem după copii", a declarat Violeta Milaş.

Potrivit directorului DGASPC Sălaj, pentru menţinerea fraţilor împreună a fost pregătită o cameră în Centrul de Asistenţă Socială Cehu Silvaniei.

"Când vom merge după copii trebuie să fim însoţiţi de un echipaj de Poliţie şi de un executor judecătoresc. La domiciliul din Jibou, unde familia insistă să rămână cei şase copii, locuiesc într-o singură încăpere 13 persoane, asta, în afara familiei micuţei care a decedat", a declarat Violeta Milaş.

În paralel, Poliţia Sălaj desfăşoară cercetări pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a împrejurărilor în care s-a produs decesul fetiţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici