Părinţii cer ore mai puţine la şcoală în învăţământul preuniversitar

Reprezentanţii părinţilor elevilor din învăţământul preuniversitar propun reducerea numărului de ore, astfel încât, de la 28 de ore pe săptămână să se ajungă la maxim 25, precum şi restructurarea curiculei şi a programei şcolare, care sunt foarte încărcate.

21 afișări
Imaginea articolului Părinţii cer ore mai puţine la şcoală în învăţământul preuniversitar

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a promis părinţilor, marţi, că se va ţine cont de aceste propuneri.

Mihaela Constantinescu, reprezentanta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a spus că un copil are cinci - şase ore pe zi la şcoală, plus alte trei patru ore pentru studiu, la care se adaugă aproximativ două ore de meditaţie, ceea ce înseamnă că un copil munceşte peste zece ore pe zi, ceea ce "nu este normal".

"Actualul sistem generează o industrie a meditaţiei. Programa este foarte stufoasă şi nu este bine asimilată la ore, de aceea este nevoie de pregătire extraşcolară, care la noi este sub formă de meditaţie", a precizat Constantinescu.

Federaţia Părinţilor are rol consultativ în dezbaterera acestor proiecte vizând educaţia.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor, ai părinţilor şi ai elevilor, pentru a analiza împreună ultima variantă a proiectului de Cod al Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici