Parisul se pregăteşte să devină noul Las Vegas european

  • Parisul se pregăteşte să devină un nou Las Vegas european.
  • Potrivit unei legi din 1920, prezenţa cazinourilor este interzisă pe un perimetru de 100 de kilometri în jurul Oraşului Luminilor (cu singura excepţie a cazinoului Enghien-les-Bains, situat la nord de oraş).
  • O restricţie luată la acea vreme pentru a proteja clasele sociale inferioare de virusul dependenţei de jocuri de noroc, ocolită astăzi prin cluburile private prezente în oraş din 2018 cu autorizaţie de la Ministerul de Interne, care a permis deschiderea acestora în cadrul unui experiment.
1097 afișări
Imaginea articolului Parisul se pregăteşte să devină noul Las Vegas european

Parisul se pregăteşte să devină noul Las Vegas european

În interiorul cazinourilor sunt permise doar „jocuri de masă”, precum pokerul, în timp ce aparatele de slot, ruleta şi aparatele electronice rămân interzise. În oraş sunt şapte în total, care în 2023 au atras 700.000 de jucători, cu o creştere de 17% a prezenţei faţă de anul precedent, pentru o cifră de afaceri de 119 milioane de euro.

Potrivit celor relatate de Le Parisien, testul lansat în urmă cu şase ani se va încheia la 31 decembrie 2024, ceea ce ar putea oferi un punct de cotitură radical politicii de jocuri de noroc a capitalei franceze cu undă verde definitivă.

Prin urmare, nu se pune problema să vedem cazinouri răsărind în umbra Turnului Eiffel, chiar dacă liberalizarea cluburilor ar trebui să ducă la o generalizare a acestor activităţi. La aceasta se adaugă şi faptul că, din nou conform ziarului parizian, ruleta ar trebui legalizată din 2025, după ce anul trecut a fost autorizat blackjack-ul.

„Este un joc foarte popular şi este o măsură mult-aşteptată de jucătorii din sector”, a explicat Julien Tissot, fondatorul site-ului Lesclubsdesjeuxparisiens.fr.

Aceste măsuri ar trebui să aibă repercusiuni puternice asupra turismului din Paris, care conform Euromonitor în 2023 s-a impus deja drept „cea mai bună destinaţie” din lume, cu 15 milioane de „sosiri” aşteptate.

Venirea cazinourilor ar trebui să crească fluxurile, cu riscul unei creşteri paralele a cazurilor de dependenţă de jocuri de noroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici