Parlamentarii liberali din Iaşi spun că bugetul pe 2019 nu oferă fonduri pentru drumuri şi spitale în zona Moldovei

Deputaţii PNL din Iaşi acuză că bugetul pe 2019 lasă zona Moldovei fără centuri ocolitoare pentru Iaşi şi Paşcani, fără terminal cargo la Aeroportul din Iaşi şi fără sume suficiente pentru spitale, mai ales pentru Institutul de Boli Cardiovasculare George Georgescu, afectat de incendiu anul trecut.

261 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii liberali din Iaşi spun că bugetul pe 2019 nu oferă fonduri pentru drumuri şi spitale în zona Moldovei

Parlamentarii liberali din Iaşi spun că bugetul pe 2019 nu oferă fonduri pentru drumuri şi spitale în zona Moldovei

Costel Alexe, deputat PNL, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că bugetul României pentru 2019 a fost ”un buget votat de nişte trădători”, acuzând deputaţii PSD şi ALDE de la Iaşi că ar fi ”complici ai lui Liviu Dragnea în ţinerea captivă a Moldovei”.

Deputatul PNL spune că Iaşul a primit sume foarte mici de la bugetul de stat pentru reabilitarea drumurilor judeţene, iar Consiliul Judeţean urmează să se îndatoreze pentru refacerea acetora.

”Maricel Popa (preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - n.r.) a pierdut iremediabil competiţia pentru influenţă la Bucureşti cu ceilalţi lideri PSD, de la Vasile Buzatu, Dragoş Benea, Ionel Arsene de la Neamţ, Ioan Stan de la Suceava. Pentru că, altfel, nu ne-am putea explica cum săptămâna viitoare în Consiliul Judeţean ne îndatorăm în continuare pentru nişte credite de angajament pentru reabilitarea drumurilor judeţene, ne împrumutăm, iar noi în Moldova suntem singurul judeţ care a primit fonduri mai mici ca nişte judeţe din Harghita sau Covasna în ceea ce înseamnă alocările pe Ministerul Dezvoltării pentru drumurile judeţene”, a declarant Costel Alexe.

Deputatul a mai declarat că în buget nu au fost incluşi bani pentru şoselele de centură ale municipiilor Iaşi şi Paşcani, dar nici pentru un terminal cargo la Aeroportul Iaşi.

”Suntem în situaţia în care, la cum arată bugetul nostru, fără şosea de centură pentru Iaşi, fără şosea de centură la Paşcani, fără bani pentru un terminal cargo la aeroport, vă spun că Iaşul pierde competiţia cu celelalte judeţe” a comentat Costel Alexe.

La rândul său, senatorul PNL, Iulia Scântei, a adăugat că aleşii PSD din judeţ că nu au susţinut amendamentele care se referă la modernizarea reţelei de spitale din judeţ.

”Sume pe care le-am cerut să fie alocate pentru Institutul de Boli Cardiovasculare <George Georgescu>, afectat de un puternic incendiu anul trecut, s-au solicitat sume şi pentru Spitalul Parhon, şi sume pentru recondiţionarea şi refacerea zonei de ape sulfuroase a Spitalului de Recuperare din Iaşi. Toate au primit un vot negative şi cu sprijinul colegilor PSD din Iaşi, motivându-se că oricum bugetul ministerului Sănătăţii a primit o creştere substanţială, uitând să menţioneze că această creştere nu este direcţionată pentru investiţii, ci să acopere majorările salariale” a declarat senatorul PNL Iulia Scântei.

Senatorul a comentat şi despre majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, declarând că nu există o procedură de indexare anuală a acestora prin comparaţie cu veniturile provenite din pensie sau din ajutorul de stat.

”Din anul 2005 pentru pensionari şi pentru asistaţii sociali s-au găsit mereu bani şi există o procedură anuală de indexare a veniturilor provenite din pensie sau din ajutorul de stat. Nu se respectă aceeaşi formulă de calcul şi nu exista nicio bază legală care să-i oblige să facă acelaşi lucru anual pentru copii”, a spus Scântei.

Senatorul PNL a spus că majorarea alocaţiilor de stat pentru copii este necesară pentru că România nu are o politică de stat bine coordonată pentru migraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici