Parlamentul European, adăpost pentru femeile abuzate şi ajunse pe străzi. Cum arată dormitoarele în care au fost cazate

  • 100 de femei fără adăpost, victime ale violenţei domestice, au fost cazate într-o clădire a Parlamentului European
  • Clădirea numită Helmut Kohl, după fostul cancelar al Germaniei, se află în centrul capitalei Belgiei
  • Birourile au fost transformate în dormitoare pentru una sau două femei şi tot acolo a fost inaugurată o cantină
786 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European, adăpost pentru femeile abuzate şi ajunse pe străzi. Cum arată dormitoarele în care au fost cazate

Parlamentul European, adăpost pentru femeile abuzate şi ajunse pe străzi. Cum arată dormitoarele în care au fost cazate

O clădire a Parlamentului European, aflată în centrul oraşului Bruxelles, a devenit adăpost pentru femeile abuzate. 100 de femei fără adăpost, victime ale violenţei domestice, au fost cazate acolo. Situaţia lor a fost agravată de pandemie şi de criza economică, iar autorităţile belgiene încearcă să le ofere o şansă.
 
RTBF notează că birourile clădirii Helmut Kohl au fost tranformate în dormitoare cu o capacitate de 1 sau 2 persoane.
 
Samusocial, un ONG din Belgia, a notat că violenţa domestică a cunoscut o creştere abruptă de la startul pandemiei de coronavirus.
 
"Am avut foarte multe cazuri ale unor femei aruncate pe străzi după startul pandemiei ori care au fugit din cauza abuzurilor", a spus Sebastien Roy, director al Samusocial, pentru RTBF.
 
De asemenea, autorităţile belgiene oferă asistenţă şi cazare în hoteluri, moteluri şi hosteluri şi pentru alţi oameni ai străzii.
 
"Această criză trebuie să ne împingă pe toţi, indivizi şi instituţii deopotrivă, să dăm un exemplu bun", a spus şi David Sassoli, preşedintele PE.
 
1.000 de oameni primesc zilnic o masă caldă la bucătăria Parlamentului European.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici