Parlamentul European adoptă Rezoluţia privind interzicerea folosirii cianurilor în minerit

Parlamentul European reunit în şedinţă plenară, la Bruxelles, a adoptat Rezoluţia referitoare la interzicerea folosirii tehnologiilor pe bază de cianuri în mineritul din Uniunea Europeană.

467 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European adoptă Rezoluţia privind interzicerea folosirii cianurilor în minerit

Parlamentul European adoptă Rezoluţia privind interzicerea folosirii cianurilor în minerit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Parlamentul European reunit în şedinţa plenară, la Bruxelles, a adoptat Rezoluţia referitoare la interzicerea folosirii tehnologiilor pe bază de cianuri în mineritul din Uniunea Europeană", se arată într-un comunicat al delegaţiei PNL la Parlamentul European.

În comunicat se precizează că eurodeputata PNL Renate Weber, iniţiatoare din partea grupului ALDE a moţunii de rezoluţie, salută adoptarea acesteia în forma iniţială agreata de grupurile politice şi, implicit, respingerea amendamentelor care au fost formulate ulterior de delegatia PDL.

PNL menţionează că amendamentele PDL "ar fi denaturat în mod fundamental sensul rezoluţiei".

"Rezoluţia adoptata astăzi este un semnal extrem de puternic transmis de Parlamentul European în legatură cu modul în care trebuie să se facă mineritul în Europa şi, în viitor, în lume. Pentru că există
posibilităţi alternative de a face minerit fără a utiliza cianura, o substanţă extrem de vătămătoare nu numai pe termen scurt, ci mai ales pe termen lung", afirmă Weber.

Moţiunea de interzicere a cianurii în minerit este o grea lovitură dată dezvoltării economice a UE, prin care vor fi afectate sute de mii de locuri de muncă în întreaga Europă, susţineau, marţi, reprezentanţii unor ONG-uri, patronate şi primării din România, care cereau Parlamentului European respingerea actului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici