Pârtie de schi de 5,6 milioane de euro, inaugurată la Slănic Moldova, pe un proiect european

O pârtie de schi, prevăzută cu telescaun, instalaţie de înzăpezit artificial şi nocturnă, a fost inaugurată, joi, în staţiunea Slănic Moldova, din judeţul Bacău, investiţia, care se ridică la 5,6 milioane de euro, fiind realizată printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean.

1762 afișări
Imaginea articolului Pârtie de schi de 5,6 milioane de euro, inaugurată la Slănic Moldova, pe un proiect european

Pârtie de schi de 5,6 milioane de euro, inaugurată la Slănic Moldova, pe un proiect european (Imagine: Dan Duţă/Mediafax Foto)

Autorităţile din oraşul băcăuan Slănic Moldova au făcut recepţia, joi, a noii pârtii de schi construită în zona de nord a staţiunii, printr-un proiect în valoare de 5,6 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional, respectiv pe axa "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Jumătate din valoarea proiectului a fost suportată de la bugetul Consiliului Judeţean Bacău.

Cu o lungime de 1.414 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri, pârtia este încadrată în categoria celor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat. Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu instalaţie de transport pe cablu, respectiv telescaun, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpada, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto şi serviciu de salvamont.

Potrivit proiectului, beneficiarii direcţi ai pârtiei sunt persoanele care doresc să schieze la nivel de începători şi agrement, din judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Vaslui, Neamţ, Iaşi, precum şi din Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici