Pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise de monitorii de schi care au coborât cu torţe aprinse - Foto

Pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise oficial, sâmbătă seara, monitorii de schi din Poiană coborând pârtia Bradul cu torţe aprinse în mâini. Tot sâmbătă au fost deschise pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire Predeal, transmite corepondentul MEDIAFAX.

1525 afișări
Imaginea articolului Pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise de monitorii de schi care au coborât cu torţe aprinse - Foto

Pârtiile de schi din Poiana Braşov au fost deschise de monitorii de schi care au coborât cu torţe aprinse

Alături de reprezentanţii şcolilor de schi din Poiana Braşov s-au mai aflat şi angajaţii de la Salvamont şi Jandarmeria Montană. În plus, administratorii domeniului schiabil au prezentat utilajele care sunt folosite la întreţinerea pârtiilor.

Evenimentul de deschidere a sezonului de schi a debutat la ora 13.00, cu muzică şi voie bună. În jurul orelor 15:00, pentru toţi copiii cuminţi, Moş Crăciun a sosit cu sania şi cu cadouri multe, iar apoi trupa Direcţia 5 a susţinut un concert pe scena amenajată la baza Pârtiei Bradul.

Punctul culminat a fost reprezentat de coborârea pârtiei cu torţe aprinse în mâini a monitorilor de schi şi a salavatorilor montani.

Potrivit administratorilor domeniului schiabil, toţi cei 24 de kilometri de pârtii din Masivul Postăvaru sunt practicabili.

Vremea rece a favorizat pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, astfel că sunt condiţii excelente de schi sau snowboard în Poiana Braşov.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Braşov, în parteneriat cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, sub deviza „Povestea de Crăciun în Poiana Braşov!”.

Tot sâmbătă au fost deschise şi pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire Predeal, stratul de zăpadă măsurând aici 30 de centimetri.

Societatea Teleferic Prahova anunţă că pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire sunt deschise din acest weekend. Stratul de zăpadă ajunge la 30 de cm, iar pe pârtia Clăbucet Sosire Predeal au fost introduse şi tunurile de zăpadă artificială.

Şi nu sunt singurele pârtii care îşi aşteaptă turiştii. Sunt funcţionale şi cele de la Valea Dorului, Scândurari şi Valea Soarelui.

Starea pârtiilor o puteţi urmări LIVE aici

Zeci de mii de turişti au decis să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la munte, gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor fiind de peste 90%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici