Pasaj subteran inaugurat la Iaşi, după ce terminarea lucrării a fost amânată de 5 ori în ultimul an - FOTO

Un pasaj subteran a fost inaugurat, luni după-amiază, în centrul municipiului Iaşi, după ce finalizarea lucrării a fost amânată de cinci ori în ultimul an, primarul Gheorghe Nichita fiind apostrofat de câţiva ieşeni prezenţi în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

13707 afișări
Imaginea articolului Pasaj subteran inaugurat la Iaşi, după ce terminarea lucrării a fost amânată de 5 ori în ultimul an - FOTO

Pasaj subteran inaugurat la Iaşi, după ce terminarea lucrării a fost amânată de 5 ori în ultimul an (Imagine: Florin Ghetau/Mediafax Foto)

Pasajul "Mihai Eminescu" a fost inaugurat, luni după-amiază, în zona Fundaţie, din municipiul Iaşi, acesta legând centrul oraşului de cartierul Păcurari. La ceremonia desfăşurată în pasaj au fost prezenţi primarul Gheorghe Nichita, prefectul judeţului Dan Cârlan, consilieri locali şi judeţeni, precum şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, care a oficiat şi o slujbă de sfinţire.

La ceremonie au asistat aproximativ 200 de ieşeni, în majoritate membri ai PSD Iaşi.

Câţiva dintre ieşenii veniţi în zonă l-au apostrofat pe edilul Gheorghe Nichita, strigând către acesta, printre altele: "10 milioane de euro aruncaţi pe geam” şi "Ne-aţi adus la sapă de lemn".

În discursul ţinut la inaugurarea pasajului, primarul Nichita a spus că "lucrarea este aşteptată de 30 de ani", el precizând că întârzierea finalizării pasajului cu un an s-a datorat constructorului.

"Îmi asum întârzierea lucrării. Constructorul a avut probleme financiare. A fost o lucrare dificilă, pentru că am găsit un râu subteran aici”, a spus primarul Nichita.

Pasajul are o lungime totală de 286 de metri şi o lăţime de zece metri, permiţând accesul vehiculelor cu o înălţime maximă de cinci metri.

Pasajul face parte din proiectul de modernizare a axei Est-Vest, Păcurari - Piaţa Eminescu - Bd. Independenţei - Elena Doamna, fiind realizat din fonduri europene.

În proiect au fost incluse, pe lângă realizarea pasajului, înlocuirea liniei de tramvai în zona centrală a Iaşiului, refacerea tramei stradale, dar şi refacerea spaţiilor verzi, valoarea finanţării ridicându-se la 78,4 milioane de lei.

Consilierii ieşeni ai PNL au refuzat să participe la ceremonia de deschidere a pasajului subteran din Iaşi, motivând că "nu este cazul organizării unei acţiuni cu fast”.

"În mod normal, darea în uz a pasajului «Mihai Eminescu» nu ar trebui să fie marcată de fast, ci de discreţie. Prin urmare, fac apel la logica pe care pare că o pierdeţi zilnic şi vă solicit să renunţaţi la ideea festivităţilor şi să vă rezumaţi doar la deschiderea traficului", i-a cerut duminică liderul filialei municipale PNL Marius Dangă primarului Gheorghe Nichita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici