Pasajul de la Piaţa Sudului ar putea fi inaugurat după Paşte

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că îşi doreşte ca imediat după Paşte să inaugureze pasajul subteran de la Piaţa Sudului, deşi admite că firmele care se ocupă de realizarea acestuia promiseseră că va fi gata la începutul lunii martie.

2503 afișări
Imaginea articolului Pasajul de la Piaţa Sudului ar putea fi inaugurat după Paşte

Pasajul de la Piaţa Sudului ar putea fi inaugurat după Paşte

"Îmi doresc ca imediat dupa sărbătorile pascale să vă invit la inaugurare. Recunosc, am o dezamăgire pentru faptul că reprezentanţii constructorului, care este o asociere de firme, mi-au garantat că în săptămâna de mărţişor şi de 8 martie mergem împreună să inaugurăm. Este o întârziere, dar care nu ni se poate imputa. Haideţi să le mai dăm o şansă şi imediat după sărbătorile pascale să vă invităm la inaugurare. Nu mai vreau să vă spun în ce situaţie am găsit Pasajul Piaţa Sudului. Nu se mai lucra, acel Dorel pe care îl ştim noi era la tot pasul. Plăţile nu mai erau făcute din luna octombrie şi, practic, am repornit motoarele şi pe acest şantier", a declarat Gabriela Firea.

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. După începerea lucrărilor, însă, constructorii au descoperit o serie de conducte de gaze, apă şi canalizare care nu erau trecute în planurile de infrastructură ale companiilor de utilităţi, iar devierea acestora a produs o serie de întârzieri. În plus, greşelile comise de funcţionarii publici privind avizarea lucrărilor au produs, de asemenea întârzieri. Din această cauză, Primăria Generală a Capitalei nu a mai putut obţine finanţare europeană pentru acest pasaj.

Costurile estimative de realizare a pasajului de la Piaţa Sudului depăşesc 127 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit decontaţi în proporţie de peste 80% din fonduri europene, dar din cauza întârzierilor Primăria Generală a Capitalei nu a putut deconta decât puţin peste 18 milioane de lei.

Pasajul auto de la Piaţa Sudului este realizat de asocierea Astaldi - Euroconstruct, are o lungime de 356 de metri şi va face legătura pe sub pământ între Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, din Sectorul 4 al Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici