Pasajul de la Piaţa Sudului este finalizat în proporţie de aproximativ 70%, dar va fi gata la sfârşitul anului 2018. Cine este de vină

Pasajul de la Piaţa Sudului este finalizat în proporţie de aproximativ 70%, deşi fostul primar general interimar, Răzvan Sava, anunţa, la finalul mandatului, că proiectul are un grad de finalizare de 80%, anunţă, miercuri, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

2350 afișări
Imaginea articolului Pasajul de la Piaţa Sudului este finalizat în proporţie de aproximativ 70%, dar va fi gata la sfârşitul anului 2018. Cine este de vină

Pasajul de la Piaţa Sudului este finalizat în proporţie de aproximativ 70%

Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de PMB, Pasajul de la Piaţa Sudului este finalizat în proporţie de aproximativ 70% în acest moment, noul termen asumat în mod oficial de către constructor pentru finalizarea proiectului fiind luna martie 2017.

"Referitor la comunicatul de presă al PMB din data de 30 iunie 2016, în care este anunţat un grad de finalizare de 53%, menţionăm că această informaţie se referea la stadiul efectiv al lucrării de infrastructură şi nu la procentul de realizare al proiectului în ansamblul său, care cuprinde şi alte tipuri de cheltuieli şi activităţi (informare, management, publicitate, audit, dirigenţie de şantier)", se arată în comunicat.

PMB susţine că actualul primarul general, Gabriela Firea, a solicitat constructorului încă din data de 10 iunie 2016 să accelereze ritmul lucrărilor, astfel încât proiectul să fie finalizat până la sfârşitul acestui an şi că ulterior a semnat un act adiţional la contractul de finanţare, prin care Municipalitatea este obligată să finalizeze proiectul cel târziu până în decembrie 2018, pentru a nu se pierde finanţarea europeană.

PMB precizează că "Răzvan Sava a semnat, la data de 24.05. 2016, în calitate de primar general interimar, raportul de progres al beneficiarului PMB, în care este menţionat clar că proiectul este finalizat într-un procent de 60,47%", se mai arată în comunicat.

Precizările Primăriei Capitalei vin în contextul în care fostul primar general interimar, Răzvan Sava, a declarat că proiectul de la Piaţa Sudului era finalizat în proporţie de 80% la momentul terminării mandatului său.

Contactat de MEDIAFAX, fostul edil interimar, Răzvan Sava a declarat că el susţine în continuare că Pasajul de la Piaţa Sudului a fost gata în proporţie de 80 % la finalizarea mandatului său, argumentând că este vorba despre un "decalaj între ce se realizează şi deconturile care se fac" şi că la 1 iunie acela era stadiul lucrărilor.

Guvernul a prelungit toate termenele de finalizare ale lucrărilor de reabilitare din Bucureşti care au contractat fonduri europene. Potrivit comunicatului anterior emis de Primăria Capitalei după decizia Guvernului, lucrările de reabilitare ale infrastructurii rutiere - Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit până la data de 31.12.2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici