Pasajul subteran de la Bascov, deschis miercuri

Pasajul subteran din localitatea argeşeană Bascov, aflată în apropierea municipiului Piteşti, va fi deschis, miercuri, circulaţiei, inaugurarea fiind făcută de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

83 afișări
Imaginea articolului Pasajul subteran de la Bascov, deschis miercuri

Pasajul subteran de la Bascov, deschis miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

Pasajul subteran de la intersecţia DN 7 cu DN 7C va asigura legătura între Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeş şi centura municipiului Piteşti, parte a autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Pasajul are o lungime de 730 de metri, dintre care 230 de metri subteran, două benzi de circulaţie, câte una pe sens, dar şi trotuare pentru pietoni. De asemenea, pe lungimea construcţiei sunt amplasate trei staţii de preluare a apei pluviale.

Ministrul Transporturilor a ajuns, miercuri dimineaţă, la Bascov, pentru a inaugura pasajul, în prezenţa autorităţilor locale, a reprezentanţilor constructorului şi a proiectantului. El a făcut o inspecţie a lucrării, declarându-se mulţumit de modul în care a fost construit pasajul subteran.

Potrivit lui Orban, valoarea lucrărilor, care au durat aproximativ un an, se ridică la 14 milioane de euro.

Lucrarea a fost executată de consorţiul Astaldi/Italstrade, a costat şapte milioane de euro şi a fost finanţată de la bugetul de stat şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Lucrările la Pasajul Bascov, cu o lungime de 622 metri, din care 258 metri sunt în zonă acoperită, au început în luna februarie a acestui an, se mai arată în comunicat.

Contractele de execuţie, proiectare şi supervizare a lucrărilor au fost acordate prin procedura de licitaţie publică internaţională cu precalificare.

Orban se va deplasa apoi pe DN 73 C, care face legătura între Curtea de Argeş-Domneşti-Aninoasa-Berevoieşti, pentru a inspecta lucrările de consolidare a drumului. Ludovic Orban va merge apoi la Primăruia Curtea de Argeş, unde se va întâlni cu oameni de afaceri din zonă, pentru a discuta despre proiectul culoarului IV de autostradă, Piteşti-Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici