Paşaportul românesc se află pe locul 14 într-un clasament mondial de specialitate

  • Oferind acces fără viză în 172 de ţări din lume, paşaportul românesc se situează pe locul 17 în clasamentul Henley Passport Index
  • Acesta clasifică documentele în funcţie de numărul de state care sunt accesibile fără o viză prealabilă.
  • Indicele ia în calcul 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii.
1172 afișări
Imaginea articolului Paşaportul românesc se află pe locul 14 într-un clasament mondial de specialitate

Paşaportul românesc se află pe locul 14 într-un clasament mondial de specialitate

Cel mai puternic paşaport din lume este cel japonez, care permite accesul fără o viză prealabilă în 191 de destinaţii din întreaga lume, urmat de cel din Singapore (190 de state) şi Coreea de Sud şi Germania, cu 189 de state.

În top 10 se mai află Finlanda, Spania, Italia şi Lxembourg, pe locul 4, Austria şi Danemarca pe locul 5, precum şi Franţa, Irlanda, Olanda, Portugaliza şi Suedia, pe 6. Statele Unite şi Marea Britanie sunt pe locul 7, alături de Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia şi Elveţia, după ce în 2015 se situau pe primul loc.

Pe locul 8 se află Malta, Republica Cehă, Australia şi Grecia (184 de destinaţii), pe locul 9 Canada - 183 de destinaţii, iar pe 10 Ungaria, cu 182 de destinaţii.

Pe ultimele locuri se mai află paşapoartele din Afghanistan (26 de destinaţii), Irak (28), Siria (29) şi Pakistan (32 de destinaţii fără viză).

Indicele ia în calcul 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
paşaport,
clasament,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici