Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

Patriarhia Română afirmă că este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un prelat paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime, crima oribilă arătând starea alarmantă de degradare, violenţă şi nesiguranţă a societăţii de azi.

1224 afișări
Imaginea articolului Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Patriarhia Română spune a aflat cu profundă uimire şi durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012.

"Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor", se arată în comunicat.

Preotul Tudor Marin din Focşani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost înjunghiat, sâmbătă, în biserica din Piaţa Unirii din municipiu.

Sub pretextul că vrea să îl întrebe ceva pe preotul Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, imediat după slujbă, atacatorul a intrat în biserică, unde se afla doar părintele şi femeia care vindea lumânări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anunţată în jurul orei 10.30, la 112.

El a spus că atacatorul este identificat, iar poliţiştii au indicii despre locul în care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrările şi ieşirile din oraş, pentru prinderea acestuia.

Cuţitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalişti, care urmează să preleveze probe ADN.

Piaţa Unirii, unde se află biserica în care a fost ucis preotul, s-a umplut sâmbătă de enoriaşi, care îl plâng pe prelat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici