Patriarhia Română: PF Daniel se va externa cu câteva zile inainte de Paşte

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, se va externa cu câteva zile înainte de Paşte, anunţă Patriarhia Română, precizând că starea sa de sănătate este bună şi că are parte de mai multă linişte la Spitalul Militar Central, unde este internat, decât la Reşedinţa Patriarhală.

29 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română: PF Daniel se va externa cu câteva zile inainte de Paşte

Patriarhia Română: PF Daniel se va externa cu câteva zile inainte de Paşte (Imagine: Mediafax Foto)

"Întrucât are mai multă linişte la spital decât la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a decis să se externeze cu câteva zile înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti pentru a participa la slujba Învierii din noaptea de 26 spre 27 aprilie 2008", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Reprezentanţii patriarhiei precizează că starea de sănătate a patriarhului este bună şi-i permite să facă zilnic exerciţii de deplasare, nu numai cu ajutorul cadrului de sprijin, ci şi cu ajutorul cârjelor.

De asemenea, Patriarhul României îşi finalizează controlul medical periodic şi urmează un tratament stomatologic.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, joi, că a decis extinderea evaluării stării de sănătate a Patriarhului Daniel, pentru a avea un buletin medical complet la externare.

"Este vorba despre un control de rutină şi nu urmarea unor afecţiuni care ar fi fost descoperite pe durata spitalizării. Mi se pare normal ca, la externare, PF Daniel să aibă un buletin medical complet care să ateste starea lui de sănătate'', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

În prezent, Reşedinţa Patriarhală este în renovare, iar lucrările de restaurare şi extindere de la scările de la intrarea principală, începute la 25 martie, ar putea dura trei luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, atât biserica, cât şi intrarea în reşedinţă sunt cuprinse într-un plan mai amplu de reabilitare.

"Prea Fericitul Părinte Daniel şi-a fracturat piciorul când intra în reşedinţă, dar nu prin intrarea oficială (cea aflată acum în renovare şi extindere), ci pe a doua, aflată la câţiva metri de aceasta", a explicat, joi, Constantin Stoica.

PF Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei Patriarhale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici