Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient a încetat din viaţă

Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, preafericitul Ignatie al IV-lea Hazim, a încetat din viaţă, miercuri, după o lungă suferinţă, au anunţat reprezentanţii Patriarhiei Române.

132 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient a încetat din viaţă

Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient a încetat din viaţă

Patriarhul Daniel arată, în mesajul de condoleanţe adresat Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei şi al Întregului Orient, că PF Ignatie al IV-lea a fost personalitate marcantă a lumii creştine contemporane.

"A fost dăruit de Dumnezeu cu harisme deosebite pentru împlinirea misiunii sfinte de slujitor al lui Hristos, remarcându-se printr-o vastă cultură teologică, o grijă deosebită pentru Biserică şi o largă deschidere spre dialog intercreştin şi interreligios ", a scris PF Daniel în mesaj.

Patriarhul Ignatie al IV-lea Hazim al Antiohiei s-a născut în anul 1921, în localitatea Mhardey din apropierea oraşului Hama din Siria, într-o familie de creştini ortodocşi arabi. A studiat literatura la Universitatea din Beirut, iar în 1945 a început să studieze teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris, fiind hirotonit preot. La întoarcerea de la studii, a înfiinţat Seminarul Teologic din Balamand, Liban, pe care l-a condus în perioada 1961-1966.

În anul 1961 a fost hirotonit episcop vicar patriarhal, apoi, în anul 1970, Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei l-a ales mitropolit de Lattakia (Siria). La 2 iulie 1979 a fost ales Patriarh al Antiohiei şi al Întregului Orient.

Potrivit Patriarhiei Române, patriarhul Ignatie al IV-lea Hazim s-a remarcat printr-o vastă cultură teologică, o grijă permanentă pentru Biserică şi a manifestat o largă deschidere pentru dialogul intercreştin şi interreligios.

Patriarhul Ignatie al IV-lea Hazim a vizitat România în toamna anului 1996, când, împreună cu Patriarh Teoctist, a sfinţit Biserica Sfântul Spiridon Vechi din Bucureşti, de ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici