Patriarhul Daniel se simte "excelent" după externare

Starea de sănătate a Patriarhului Daniel, externat marţi seara din Spitalul Militar Central, este excelentă, iar acesta continuă programul de recuperare medicală postoperatorie la Reşedinţa Patriarhală, a anunţat, miercuri, generalul Ioan Sârbu, comandantul Spitalului Militar.

43 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel se simte "excelent" după externare

Patriarhul Daniel se simte "excelent" după externare (Imagine: Mediafax Foto)

Comandantul spitalului a precizat, într-o conferinţă de miercuri, că PF Daniel poartă o atelă provizorie poliuretanică la glezna stângă, la care a suferit o fractură dublă.

Pe durata spitalizării, Patriarhul Daniel a fost supus şi unei intervenţii chirurgicale minore pentru extirparea unui neg de pe frunte, care-l deranja atunci când îşi punea mitra pe cap. Această intervenţie s-a realizat cu succes, potrivit medicilor.

De asemenea, patriarhul a fost supus unei evaluări complete a stării de sănătate în spital, mai ales că nu avea medic de familie, pe care şi l-a ales acum dintre medicii de la Spitalul Militar.

După externare, PF Daniel continuă şi tratamentul medicamentos, iar o echipă de la Spitalul Militar Central "Carol Davila" din Bucureşti va veni de două ori pe zi la Reşedinţa Patriarhală pentru programul de recuperare.

Potrivit generalului Sârbu, PF Daniel nu se va putea sprijini în piciorul operat şase sau chiar opt săptămâni, el folosindu-se de un cadru pentru deplasare.

După şase săptămâni de la operaţie, acesta va fi supus unui examen radiologic. În funcţie de rezultatele acestui examen, se va stabili dacă va fi prelungită imobilizarea provizorie până la opt săptămâni. După câteva luni vor fi înlăturate şi şuruburile şi placa de osteosinteză introduse în timpul operaţiei la gleznă.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, a spus că PF Daniel va participa la slujba de Înviere, va oferi lumină din candelă, va binecuvânta mulţimea adunată şi va rosti solemnul "Cristos a Înviat". Potrivit purtătorului de cuvânt, slujba la care va fi prezent preafericitul va dura o jumătate de oră.

Patriarhul Daniel a citit, miercuri, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în paraclisul Reşedinţei Patriarhale. El le-a mulţumit medicilor, asistentelor, infirmierilor şi întregului personal care l-a îngrijit, în special comandatului spitalului, Ioan Sârbu, într-o scrisoare citită de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

PF Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei Patriarhale. Patriarhul a fost operat în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă Militar Central din Capitală şi a rămas internat în Clinica de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare până marţi seara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici