Patronatele din turism: Ne-am săturat să ne facă partidele strategii pe care le schimbă mereu

Patronatele din turism vor să facă o strategie pe cinci ani şi să invite partidele să adere la ea, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin, care spune că în ultimii ani 20 de ani partidele au schimbat mai multe strategii, iar turismul a avut de suferit.

138 afișări
Imaginea articolului Patronatele din turism: Ne-am săturat să ne facă partidele strategii pe care le schimbă mereu

Patronatele din turism: Ne-am săturat să ne facă partidele strategii pe care le schimbă mereu (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto))

Astfel, ANAT a lansat către toate patronatele, asociaţiile şi federaţiile din turism invitaţia de a lucra impreuna la stabilirea, în termen de 15 zile, a unei strategii pentru turismul romanesc pentru următorii cinci ani.

"Am vorbit şi cu celelalte patronate şi vrem sa mişcarea patronală să stabilească ceea ce vor face miniştrii, şi nu miniştrii să stabilească ce să facem noi.Ne-am săturat să ne facă partidele politice strategii pe care să le schimbe mereu. Se succed la guvernare tot felul de partide, care vin cu fel de fel de programe, pe care le tot schimbă, iar turismul are de fiecare dată de pierdut", a spus Martin.

Ea a spus că "potenţialul imens" pe care îl are turismul românesc ar putea fi valorificat cu adevarat doar în condiţiile în care, indiferent de partidul sau alianţa care vine la guvernare, va exista o strategie pe cinci ani, care să fie asumata politic şi aplicată întocmai.

"Cine poate face această strategie mai bine decât industria? Vom propune tuturor partidelor politice spre semnare şi asumare această strategie, iar dacă nu semnează înseamnă că nu susţin turismul românesc. În funcţie de asta noi, asociaţiile, vom acorda susţinere unui partid sau ministru", a afirmat preşedintele ANAT.

Reprezentanţii patronatelor din turism se vor întâlni miercuri pentru primele discuţii privind strategia în turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici