Patronatele: Un salariu minim de peste 540 de lei va duce la creşterea preţurilor

Stabilirea unui salariu minim pe economie, pentru anul viitor, de peste 540 de lei pe lună va determina costuri suplimentare pentru companii, care se vor regăsi în preţuri, ceea ce va duce la creşterea inflaţiei şi la scăderea productivităţii, susţin reprezentanţii patronatelor.

1 afișare
Imaginea articolului Patronatele: Un salariu minim de peste 540 de lei va duce la creşterea preţurilor

Patronatele: Un salariu minim de peste 540 de lei va duce la creşterea preţurilor

"Considerăm optimă o creştere de 20-23%, la 520-540 de lei. Până la acest nivel toate companiile îşi pot permite să absoarbă creşterea prin politici manageriale. O creştere peste nivelul de 540 de lei se va reflecta obligatoriu în preţuri, devenind periculos pentru economie. Majorarea preţurilor va avea efect asupra inflaţiei, în plus se va înregistra o scădere a competitivităţii şi a atractivităţii investiţionale a economiei româneşti", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Adrian Izvoranu.

Deşi nu s-au înţeles la negocierile purtate luni cu reprezentanţii sindicatelor, care au propus un nivel minim al salariului de 700 de lei, oamenii de afaceri consideră că până la urmă se va ajunge la un acord, care va stabili creşterea câştigului minim până la 540 de lei.

"Credem că cererea sindicatelor este justificată. Dar trebuie să vedem care este capacitatea de susţinere a acestei creşteri. Suntem convinşi că sindicatele vor înţelege considerentele economice ale propunerii noastre şi vor accepta", a spus Izvoranu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici