Patronul restaurantului unde senatorul Voicu se întâlnea cu magistraţii, audiat ca martor

Patronul unui restaurant din sectorul 1 al Capitalei este audiat în calitate de martor de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

596 afișări
Imaginea articolului Patronul restaurantului unde senatorul Voicu se întâlnea cu magistraţii, audiat ca martor

Senatorul PSD Cătălin Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, procurorii anticorupţie îl audiază pe Liviu Capotă, patronul restaurantului Select din sectorul 1 al Capitalei, local unde senatorul Voicu şi-a convocat în repetate rânduri persoanele pentru care îşi trafica influenţa, în schimbul primirii unor foloase.

Sursele citate au mai arătat că procurorii anticorupţie au decis recent conexarea ambelor dosare începute pe numele senatorului PSD Cătălin Voicu.

Liviu Capotă este audiat în calitate de martor.

Senatorul Cătălin Voicu îşi organiza întâlnirile în localul lui Liviu Capotă, "în condiţii de maximă confidenţialitate, în spaţiu cu acces restricţionat şi riguros controlat pentru detectarea eventualelor mijloacelor de interceptare".

Potrivit anchetatorilor, Voicu avea astfel de întâlniri în subsolul unui imobil şi în separeul unui restaurant ce erau dotate cu sisteme electronice de securizare la uşile de acces.

Senatorul ar fi "instruit" persoanele care îl deserveau în ambele imobile, respectiv pe patron, şoferi, să nu furnizeze niciun fel de date referitoare la cei pe care-i convoca la întâlniri şi să se asigure că după ce plecau nu erau urmăriţi.

Într-o interceptare realizată de specialişti, senatorul Cătălin Voicu îi spune lui Liviu Capotă despre o problemă judiciară a omului de afaceri Marius Locic, în care politicianul invocă numele lui Victor Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Valeriu Stoica. În acest context, Cătălin Voicu mai spune că se ve duce la IGPR să discute cu Mihai Călinescu, adjunctul isnpectorului general al Poliţiei Române şi cu Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, despre afacerea judiciară a lui Marius Locic.

"În 17 septembrie 2009, Cătălin Voicu i s-a confesat lui Liviu Capotă despre faptul că Marius Locic ar fi divulgat unor persoane intervenţiile pe care le-a făcut în interesul omului de afaceri la organele de poliţie. Indignat fiind, Voicu i-a relatat lui Capotă că l-a ameninţat pe Locic în sensul că le va cere poliţiştilor să îl reţină", spun sursele judiciare citate.

Senatorul PSD Cătălin Voicu va fi audiat, marţi, de parlamentarii din Comisia Juridică a a acestei Camere. Audierea survine solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie către ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind sesizarea Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu.

Potrivit anchetatorilor, Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Voicu invocând articolul 148, litera f, Cod procedură penală, respectiv faptul că "inculpatul a comis o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică".

Natura faptelor, frecvenţa şi caracterul lor repetitiv constituie, în opinia anchetatorilor, expresii ale uneia dintre cele mai grave forme de corupţie la nivel înalt. Totodată, procurorii spun că Voicu a comis faptele în calitate de senator în Parlamentul României - organ reprezentativ suprem al poporului şi unică autoritate legiuitoare a ţării - precum şi în cea de vicepreşedinte al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, ceea ce potenţează gradul de pericol social al faptelor de corupţie ce fac obiectul investigaţiilor.

În dosar mai sunt puşi sub acuzare judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă, oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici