Patru bombe, 22 de mine antitanc şi o bombă de aruncător, în curtea unui vasluian

Patru bombe de aviaţie, două de 500 de kilograme şi două de 70 de kilograme, 22 de mine antitanc, patru proiectile şi o bombă de aruncător este bilanţul final al muniţiei descoperite la mai puţin de un metru de casa unui localnic din Huşi după două zile de căutări ale pirotehnicienilor vasluieni.

196 afișări
Imaginea articolului Patru bombe, 22 de mine antitanc şi o bombă de aruncător, în curtea unui vasluian

Patru bombe, 22 de mine antitanc şi o bombă de aruncător, în curtea unui vasluian

Căutările specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au început în urma apelului la numărul de urgenţă 112 al unui localnic din municipiul Huşi, care a dat peste una din bombele de aviaţie de 500 de kilograme la mai puţin de un metru de casă în momentul în care săpa un şanţ pentru o aducţiune de apă.

Ulterior, după două zile de asanare a întregii zone, echipajul de la ISU a scos la suprafaţă cea mare cantitate de muniţie descoperită pe teritoriul judeţului Vaslui: două bombe de aviaţie de 500 de kilograme, două bombe de aviaţie de 70 de kilograme, 22 de mine antitanc, un proiectil de artilerie exploziv de calibrul 152 mm, trei proiectile de artilerie perforante de calibrul 76 mm şi o bombă de aruncător de calibrul 120 milimetri.

"Iniţial, proprietarii locuinţei nu au fost de acord ca echipa de asanare să facă săpături în faţa casei pe motiv că nu are cine să le repare placa de beton din jurul locuinţei. Ulterior, pe măsură ce bombele erau scoase din pământ una câte una, oamenii au realizat pericolul la care erau expuşi atât ei, cât şi vecinii. Nu a fost o misiune uşoară, în condiţiile în care elementele de muniţie mai prezentau pericolul de explozie chiar şi după aproape 70 de ani de stat în pământ", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Marian Ababei, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Toate bombele găsite la Huşi au fost transportate în siguranţă cu sprijinul jandarmilor la un depozit al ISU din Vaslui, urmând a fi detonate pe un poligon special amenajat din apropierea municipiului Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici