Patru maşini avariate din cauza unui capac de canal în pasajul de la Bascov

Patru autoturisme au fost avariate, în noaptea de miercuri spre joi, în pasajul subteran din localitatea argeşeană Bascov, inaugurat de mai puţin de 24 de ore, din cauza capacului unei guri de canal, dislocat din locaş probabil ca urmare a trepidaţiilor provocate de autovehiculele de tonaj greu.

103 afișări
Imaginea articolului Patru maşini avariate din cauza unui capac de canal în pasajul de la Bascov

Patru maşini avariate din cauza unui capac de canal în pasajul de la Bascov, inaugurat miercuri (Imagine: stirileprotv.ro)

Potrivit dispeceratului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, traficul rutier în pasajul de la Bascov, situat între Autostradă Bucureşti - Piteşti şi DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, nu a fost blocat în urma celor patru incidente.

Şoferii spun că radiatoarele şi băile de ulei ale autoturismelor lor s-au spart la impactul cu capacul, inclusiv cauciucurile maşinilor fiind sparte, iar deplasarea a devenit imposibilă, autoturismele plecând din pasaj tractate sau pe platformă.

Sosiţi la faţa locului, reprezentanţii firmei care a construit pasajul au refixat capacul de canal. Ei au spus că nu îşi explică incidentele deoarece lucrările, inclusiv cele executate în zona staţiilor de preluare a apelor pluviale şi a reţelei de canalizare destinate preluării acesteia, au fost foarte bine realizate.

Şoferii păgubiţi spun că vor da în judecată constructorul pasajului subteran de la Bascov pentru plata avariilor.

Capacul de canal dislocat avea un defect de fabricaţie

Capacul de canal dislocat în pasajul subteran din localitatea argeşeană Bascov, şi care a dus la avarierea a patru autoturisme, a avut un defect de fabricaţie, balamaua cu care era prevăzut rupându-se.

"Defectul de fabricaţie care a dus la producerea acestui incident nu era posibil a fi observat cu ochiul liber, iar la momentul traficului de şantier din pasaj desfăşurat anterior inaugurării acestuia nu s-au înregistrat incidente. Compania noastră a fost implicată în această lucrare în calitate de proiectant şi consultant", a anunţat, joi, proiectantul pasajului, firma Search Corporation.

Capacele sunt prevăzute a rezista la o greutate de 40 tone.

Pasajul subteran de la Bascov a fost deschis circulaţiei, miercuri, în prezenţa ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, care s-a declarat mulţumit de respectarea termenelor de execuţie a investiţiei şi de calitatea lucrărilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici