Patru membri ai Clanului Sportivilor din Capitală, reţinuţi după ce ar fi incendiat casa familiei Corduneanu din Iaşi - VIDEO

Patru membri ai Clanului Sportivilor din Capitală au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii din Iaşi, fiind cercetaţi după ce, la sfârşitul lunii septembrie, liderul clanului le-a comandat subordonaţilor săi să incendieze casa familiei Corduneanu din Iaşi.

441 afișări
Imaginea articolului Patru membri ai Clanului Sportivilor din Capitală, reţinuţi după ce ar fi incendiat casa familiei Corduneanu din Iaşi - VIDEO

Patru membri ai Clanului Sportivilor din Capitală, reţinuţi după ce ar fi incendiat casa familiei Corduneanu din Iaşi - VIDEO

Patru persoane, printre care şi liderul Clanului Sportivilor din Bucureşti, au fost reţinute în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unor perecheziţii pe care poliţiştii ieşeni le-au desfăşurat în Bucureşti şi în Chitila. Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, dosarul a pornit de la o sesizare făcută prin 112 în noaptea de 30 septembrie, potrivit căreia mai multe persoane au incendiat casa familiei Corduneanu dintr-o localitate din judeţul Iaşi.

„La data de 30.09.2019, ora 01.31, organele de poliţie au fost sesizate prin SNUAU 112 de către persoana vătămată C.G. cu privire la faptul că persoane necunoscute au incendiat poarta de acces în curtea locuinţei sale din sat Dancu, comuna Holboca, judeţul Iaşi", a declarat Monica Palaghia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de marţi au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi în Chitila la adrese unde se aflau persoanele bănuite de comiterea faptei. Au fost emise şi mandate de aducere.

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi din data de 23.10.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de unul dintre inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere (...) şi faţă de ceilalţi trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Conform acestuia, în luna septembrie, liderul clanului Sportivilor din Bucureşti şi-a trimis subordonaţii să incendieze locuinţa familiei Corduneanu.

„S-a stabilit că în luna septembrie 2019 inculpatul P.E. i-a determinat pe inculpaţii N.M. şi S.B.I. să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30.09.2019”, se mai arată în comunicat.

În acel moment, în locuinţă se aflau cinci membri ai familiei Corduneanu, printre care şi doi copii. Pentru incendierea porţii s-au folosit, potrivit procurorilor, cinci litri cu benzină şi o sursă de aprindere. Flacările s-au propagat către unul dintre imobilele din curte şi au fost stinse de locatari.

Cei patru inculpaţi au fost audiaţi şi urmează să fie prezentaţi miercuri magistraţilor de la Judecătoria Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici