Patru militari români au fost răniţi în Afganistan/ Reacţia preşedinţiei

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, potrivit MAPN.

6622 afișări
Imaginea articolului Patru militari români au fost răniţi în Afganistan/ Reacţia preşedinţiei

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

"După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheaţi de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, remis duminică MEDIAFAX.

Ministerul transmite că toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire a celor patru militari răniţi.

Iohannis: Trebuie să le fim recunoscători cu toţii militarilor din Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat sprijinul şi recunoştinţa faţă de militarii români răniţi duminică în Afganistan.

''Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniţi astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toţii. Sunt alături de ei şi de familiile acestora, le doresc sănătate şi recuperare grabnică!'', a scris Iohannis pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici