Video Patru persoane au fost arestate pentru trafic de minori

Patru persoane au fost reţinute şi apoi arestate pentru 29 de zile, pentru trafic de minori, iar o a cincea, despre care anchetatorii spun că era şi ea parte din reţea, este căutată, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare.

72 afișări

Poliţiştii şi procurorii DIICOT susţin că gruparea celor cinci a recrutat, în 2009, mai multe femei din Constanţa, unele chiar minore, cărora le-au promis locuri de muncă sau chiar căsătorii la Bucureşti. În schimb, odată aduse în Capitală, fetele erau sechestrate şi obligate să se prostitueze.

"Una dintre victime, minoră, recrutată de către Mădălin R., a fost transferată şi vândută lui Bogdan C., care, împreună cu Florica S. şi Ionica S., au găzduit-o la locuinţa lor din Bucureşti şi au obligat-o să practice prostituţia, timp de o lună de zile. Toţi banii obţinuţi au fost însuşiţi de suspecţi. Totodată, membrii grupării intenţionau să o transporte pe minoră în Franţa, pentru a practica prostituţia. În cursul lunii august 2009, Marin G. i-a promis minorei că o va ajuta să plece de la locuinţa suspecţilor, iar în momentul în care a fost dusă în casa concubinei lui din Capitală, a obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu mai mulţi bărbaţi. Ulterior, a transportat-o şi la domiciliul său din judeţul Olt, unde, prin ameninţări şi violenţă, timp de două săptămâni, a obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane. În decurs de două luni de zile, minora a fost obligată să întreţină raporturi sexuale cu aproximativ şapte-opt clienţi zilnic", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al IGPR.

Patru dintre cei cinci au fost prinşi, marţi, de poliţişti, în urma a trei descinderi. Cei patru au fost reţinuţi de procurori, fiind acuzaţi de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de trafic de minori. A doua zi ei au fost arestaţi, instanţa emiţând şi pentru cel de-al cincilea, Bogdan C., un mandat de arestare în lipsă.

Cei cinci riscă pedepse de la zece la 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici