Patru persoane implicate în scandalul cu Rareş Niculescu, amendate

Poliţiştii clujeni au amendat patru persoane care au participat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la incidentul în care a fost implicat şi europarlamentarul Rareş Niculescu, nominalizat pentru funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului.

60 afișări
Imaginea articolului Patru persoane implicate în scandalul cu Rareş Niculescu, amendate

Patru persoane implicate în scandalul cu Rareş Niculescu, amendate

Potrivit unui comunicat, transmis marţi, de Biroul de Presă al IPJ Cluj, la Poliţia Cluj-Napoca s-au depus câteva petiţii în urma cărora poliţiştii au încercat să identifice toate persoanele care au participat la incident.

"În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, s-a stabilit participaţia fiecărei persoane implicate în incident. Pe lângă persoanele sancţionate de către jandarmi pentru provocare de scandal într-un local public, poliţiştii au identificat încă patru persoane care au participat efectiv la eveniment. Faţă de aceste persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", se arată în comunicat.

Amenzile sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Conform sursei citate, până acum la Poliţia municipiului Cluj-Napoca nu a fost depusă nicio plângere penală prealabilă de către persoanele implicate în altercaţie.

Europarlamentarul PDL Rareş Niculescu, nominalizat pentru funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, susţinea că a fost agresat de mai multe persoane, la intrarea într-un local din Cluj-Napoca, însă reprezentanţii Jandarmeriei l-au amendat pe Niculescu pentru că ar fi provocat acest scandal.

După altercaţie, într-un comunicat de presă se arăta că europarlamentarul PDL Rareş Niculescu va face plângeri penale pentru abuz în funcţie împotriva echipei Jandarmeriei clujene care s-a deplasat la locul incidentului din noaptea de vineri spre sâmbătă, precum şi împotriva echipei aflate la comanda operativă. Potrivit comunicatului, Niculescu va depune cele două plângeri "având în vedere lipsa de profesionalism cu care au înţeles să gestioneze respectivul incident şi, de asemenea, declaraţiile furnizate ulterior mass-media".

Ulterior, surse din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca au declarat că Rareş Niculescu nu va mai face plângeri penale pentru abuz în funcţie împotriva echipei Jandarmeriei clujene care s-a deplasat la locul incidentului.

După incident, acesta a depus o cerere la Poliţie pentru identificarea agresorilor.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, colonelul Florin Budişan, a declarat că jandarmii au intervenit corect în cazul incidentului în care a fost implicat Rareş Niculescu.

Citeşte şi:

Viitorul purtător de cuvânt al Guvernului spune că a fost bătut într-un club

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici