Patru persoane, reţinute după ce au înşelat mai multe firme cu peste 670.000 de lei

Patru persoane suspectate de înşelăciune au fost reţinute după ce ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor firme, în legătură cu contracte de vânzare-cumpărare şi de consultanţă pentru obţinerea de fonduri europene, prejudiciul fiind de 675.200 de lei, informează Poliţia Capitalei.

115 afișări
Imaginea articolului Patru persoane, reţinute după ce au înşelat mai multe firme cu peste 670.000 de lei

Patru persoane, reţinute după ce au înşelat mai multe firme cu peste 670.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, cei patru, în perioada aprilie - august 2012, prin folosirea de calităţi mincinoase şi de mijloace frauduloase, cu prilejul încheierii şi executării unor contracte de vânzare - cumpărare având ca obiect tablă zincată şi fier beton sau a unor contracte de consultanţă pentru obţinerea unor fonduri europene, ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale.

Suspecţii au fost reţinuţi în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate miercuri, în judeţele Vâlcea şi Gorj, de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cei patru, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă DGIPI a asigurat suportul informativ Poliţiei Capitalei în documentarea şi probarea activităţii infracţionale a acestui grup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici