Patru soldaţi britanici, voluntari în armata ucraineană, sunt acuzaţi de dezertare

Patru soldaţi britanici au decis din proprie iniţiativă să meargă să lupte împotriva trupelor ruseşti în Ucraina, scrie presa din Marea Britanie.

94298 afișări
Imaginea articolului Patru soldaţi britanici, voluntari în armata ucraineană, sunt acuzaţi de dezertare

Patru soldaţi britanici, voluntari în armata ucraineană, sunt acuzaţi de dezertare

În momentul de faţă, soldaţii sunt declaraţi în jargonul militar „awol”, adică au absenţe nejustificate (după ce numărul acestora depăşeşte 30 de zile, absenţa se transformă în dezertare).

Printre cei patru militari se numără şi Coldstream Guardsman, în vârstă de 19 ani, gardianul Reginei Elisabeta, staţionat la Windsor.

Ministerul apărării încearcă să-i dea de urmă, temându-se că Moscova ar putea pretinde că trupele occidentale iau parte la conflict, iar războiul să escaladeze.

În ultimele zile, a fost repetată indicaţia către cetăţenii britanici de a nu pleca voluntari pe front, cu atât mai mult din rândul militarilor.

Între timp, sancţiunile anti-ruse introduse de Londra asupra avioanelor, în special ale jet-urilor private folosite de oligarhi, dau rezultate. Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că un avion privat a fost confiscat pe aeroportul Farnborough din Hampshire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici