Patru spărgători de case, prinşi în Capitală după ce au lovit cu maşina patru autoturisme parcate

Patru spărgători de case care încercau să fugă de poliţişti au fost prinşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce au lovit cu maşina patru autoturisme parcate în zona intersecţiei bulevardelor Şincai şi Cantemir din sectorul 4, informează Poliţia Capitalei.

231 afișări
Imaginea articolului Patru spărgători de case, prinşi în Capitală după ce au lovit cu maşina patru autoturisme parcate

Patru spărgători de case, prinşi în Capitală după ce au lovit cu maşina patru autoturisme parcate (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"În perioada iunie - iulie 2013, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea unei grupări infracţionale al cărei lider este suspectat ca având preocupări pe linia comiterii infracţiunii de furt din locuinţă, prin metodele «rupere butuc» sau «escaladare», pe raza municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat remis sâmbătă de Poliţia Capitalei.

Conform anchetatorilor, în jurul orei 3.30, în timp ce erau filaţi de poliţişti, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 28 de ani, au sărit gardul în curtea unei case din sectorul 5, după care au spart uşa şi au furat ceasuri, bijuterii şi bani, prejudiciul total fiind evaluat la aproximativ 87.000 lei.

Ulterior, poliţiştii au încercat să-i blocheze în trafic pe cei patru suspecţi care voiau să fugă cu o maşină, însă aceştia au forţat barajul. În timpul urmăririi, şoferul a pierdut controlul maşinii, iar aceasta a lovit patru autoturisme parcate în zona intersecţiei bulevardelor Şincai şi Cantemir.

În urma accidentului, unul dintre suspecţi a fost rănit uşor şi a fost transportat la spital.

Toţi cei patru suspecţi au fost reţinuţi.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că banda de spărgători este cunoscută sub numele de gruparea "Damache" şi este suspectată de mai multe furturi din locuinţe atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov.

Suspecţii au fost prinşi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici