Patru tineri, ridicaţi de jandarmi din subsolul Spitalului Caritas

Patru tineri care intraseră în subsolul Spitalului Caritas au fost ridicaţi de jandarmi marţi seara, la reclamaţiile medicului de gardă, după ce au fost găsite asupra lor mai multe seringi şi foiţe de staniol - specifice consumului de droguri -, nu însă şi urme de droguri, potrivit Jandarmeriei.

25 afișări
Imaginea articolului Patru tineri, ridicaţi de jandarmi din subsolul Spitalului Caritas

Patru tineri, ridicaţi de jandarmi din subsolul Spitalului Caritas (Imagine: Mediafax Foto)

Jandarmii Bucureşteni au fost anunţaţi, marţi seară, în jurul orei 22.00, de medicul de gardă al Spitalului Caritas, că patru persoane aflate la subsolul Secţiei de Chirugie fac scandal şi deranjează pacienţii şi personalul.

Medicul le-a spus jandarmilor că cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, veneau frecvent în subsolul spitalului, unde făceau scandal, fiind acuzaţi chiar că furaseră bunuri de la pacienţi ai spitalului.

Jandarmii sosiţi la faţa locului au descoperit un briceag la unul dintre cei patru tineri, iar în subsol, mai multe seringi, foiţe de staniol arse şi pliculeţe cu sare de lămâie, specifice consumului de droguri, dar nu au găsit urme de droguri.

Jandarmii au întocmit acte premergătoare pentru port ilegal de armă şi i-au dus pe cei patru tineri, pentru identificare şi cercetări, la sediul Secţiei 10 Poliţie.

Directorul de îngrijiri al spitalului, Constantin Pintea, a declarat pentru MEDIAFAX că cei patru tineri se strecoară de mult timp în subsol, pentru a consuma droguri, la fel cum există mai multe alte persoane care intră în spital după-amiaza, când există un singur portar în unitatea sanitară, şi fură bunuri ale pacienţilor din saloane. Unitatea are mai multe intrări, care, deşi sunt închise seara, pot fi forţate cu uşurinţă, a mai spus Pintea.

Acesta a explicat că poliţiştii au făcut mai multe anchete în urma furturilor reclamate, iar directorul unităţii intenţionează să organizeze o licitaţie pentru o firmă de pază, în această lună sau luna viitoare.

"Ameninţaţi de cei care intră în spital sunt nu numai pacienţii, ci şi angajaţii", a precizat directorul de îngrijiri.

Pintea a explicat că nu s-au mai făcut investiţii în Spitalul Caritas în ultimii ani, deşi mai multe zone ale unităţii sanitare ar trebui reamenajate, deoarece a fost retrocedat comunităţii evreieşti, căreia îi plăteşte chirie până în 2010, an în care va putea renegocia contractul şi lămuri statutul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici