Patrule ale poliţiei române şi bulgare pe litoral, pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţiştii români şi cei bulgari vor organiza, începând cu 1 iulie, acţiuni comune atât pe litoralul românesc, cât şi pe cel bulgar, pentru siguranţa cetăţenilor, având în vedere că se aşteaptă un număr mare de turişti.

15 afișări
Imaginea articolului Patrule ale poliţiei române şi bulgare pe litoral, pentru siguranţa cetăţenilor

Patrule ale poliţiei române şi bulgare pe litoral, pentru siguranţa cetăţenilor (Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut weekend-ul trecut, în timpul unei vizite de lucru a şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, la Sofia.

Oficialii prezenţi la întâlniri au precizat că poliţiştii români şi bulgari vor întreprinde acţiuni comune în diverse domenii operative, inclusiv în asigurarea ordinii publice în staţiunile de pe litoral.

Ministrul de Interne bulgar, Tsvetan Tsvetanov, a anunţat, joi, că aşteaptă misiunea poliţiştilor români în Bulgaria, din această vară, al cărui scop este garantarea siguranţei cetăţenilor români de pe litoralul bulgar, informează Novinite.

Potrivit acestuia, numărul turiştilor a crescut cu zece la sută după creşterea numărului de poliţişti în staţiunile bulgare.

Ministrul bulgar a mai cerut şi mărirea numărului de poliţişti rutieri, mai ales în intersecţia "Petolachkata" de pe şoseaua Sofia - Bourgas, cunoscută pentru numeroasele accidente de circulaţie.

Aproximativ un milion de români şi-au petrecut, în 2009, vacanţa în Bulgaria, fiind cel mai mare grup de turişti străini în această ţară. Oficialii bulgari se aşteaptă la un număr şi mai mare de turişti români în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici