Pază înarmată şi zeci de angajări suplimentare la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa

Autorităţile au decis ca Spitalul de Urgenţă din Bistriţa să fie păzit de angajaţii unei societăţi care au permis de port armă şi pot astfel ţine sub control numărul mare de aparţinători care forţează intrarea în unitatea medicală aflată în carantină.

2024 afișări
Imaginea articolului Pază înarmată şi zeci de angajări suplimentare la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa

Pază înarmată şi zeci de angajări suplimentare la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa

Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul din Bistriţa este păzit cu arma de angajaţii unei firme autorizate să presteze astfel de servicii.

Decizia a fost luată pentru a limita numărul persoanelor care încearcă să forţeze intrarea în spitalul de urgenţă pentru a ajunge la aparţinători, în condiţiile în care unitatea este în carantină de o lună.

„Colegii mei prevăzători din managementul Spitalului Judeţean au luat această măsură cu trei săptămâni înainte de a intra în carantină după decizia naţională. Am luat decizia de a găsi resursele necesare şi a instala un post militarizat pentru că, din păcate, foarte mulţi cetăţeni nu înţeleg faptul că nu ai voie să intri în spital. Este instalat un post militarizat şi nu se mai intră în Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a anunţat preşedintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Managerul Spitalului de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a explicat că este vorba de o societate comercială care are în atribuţii asigurarea pazei armate.

„Am apelat la serviciile unei firme autorizate de pază pentru că paznicii spitalul nu sunt înarmaţi. Am considerat că este nevoie de o măsură superioară de protecţie şi din acest motiv am decis să apelăm la aceste servicii”, a explicat Gabriel Lazany.

Totodată, pentru a asigura necesarul de personal, conducerea Spitalului de Urgenţă Bistriţa a decis ca toate persoanele care au fost declarate admise la ultimul concurs, organizat luna trecută, să fi angajate şi să fie suplimentate zonele în care este nevoie de personal.

„De la ultimul concurs, unde am avut scoase 23 de posturi şi 53 de candidaţi declaraţi admişi, din care 30 fără loc, am decis să îi angajăm pe toţi. 53 de candidaţi au fost angajaţi la spital şi am crescut şi dublat personalul la secţia de Boli Infecţioase, am crescut numărul de personal la Terapie Intensivă şi în zonele critice. Ne-am făcut un plan de măsuri şi în cazul în care se va îmbolnăvi personalul medical”, a mai spus Gabriel Lazany.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici