PDL Bucureşti vrea demisia lui Oprescu după ce un copil a fost omorât de un câine fără stăpân

PDL Bucureşti cere demisia imediată a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, în atribuţia căruia intră programul de gestionare a câinilor fără stăpân, după ce un copil a fost omorât de câini, a declarat, luni, Mihai Atănăsoaiei, purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti.

520 afișări
Imaginea articolului PDL Bucureşti vrea demisia lui Oprescu după ce un copil a fost omorât de un câine fără stăpân

PDL Bucureşti vrea demisia lui Oprescu după ce un copil a fost omorât de un câine fără stăpân (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Un copil a fost omorât de câini, e o tragedie care nu poate fi comentată politic, programul de gestionare a câinilor fără stăpân este în atributul Primăriei Captialei, astfel încât PDL Bucureşti cere demisia imediată a primarului Capitalei", a precizat la o conferinţă de presă Mihai Atănăsoaiei, fost prefect la Capitalei în guvernarea Boc.

Atănăsoaiei a spus că niciuna din soluţiile propuse de PDL nu a fost pusă în practică de primarul Capitalei, arătând că pe legea actuală acesta trebuia să strângă câinii fără stăpân în adăposturi, iar în ultimii cinci ani nu a fost construit niciun adăpost.

El a mai spus că PDL a formulat un proiect pe tema câinilor fără stăpân care a trecut de fostul Parlament, iar apoi a fost modificat în urma contestării la Curtea Contituţională, iar acum stă "de un an şi jumătate în sertarul preşedintelui Senatului".

"Dacă Sorin Oprescu nu-şi dă demisia va trebui să suportăm în continuare o situaţie care se va perpetua", a spus Atănăsoaiei.

El a arătat că în orice variantă câinii fără stăpân nu au ce căuta pe stradă, iar bugetul Capitalei trebuia să ţină cont de acest lucru.

"Noi sperăm să vedem demisia. Dacă nu vom vedea demisia, vrem să vedem un program de gestionare a câinilor fără stăpân", a adăugat Atănăsoaiei.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici