Video Pe piatra funerară scrie simplu: ANA. Peste 10.000 de oameni au fost prezenţi la Curtea de Argeş, la slujba de înmormântare a Reginei Ana - GALERIE FOTO, VIDEO

Slujba de înmormântare a Reginei Ana, care a fost de rit ortodox şi a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeş, s-a încheiat, aproximativ 10.000 de oameni participând la ceremonii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11369 afișări

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a informat că 10.000 de oameni au participat la înmormântarea Reginei Ana, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeş.

Slujba în rit ortodox de înmormântare a Reginei Ana a durat aproximativ 30 de minute şi a avut loc în faţa Catedralei de la Curtea de Argeş, pentru ca toţi cei care au venit să aducă un ultim omagiu să participe.

Ceremonia a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului, în prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti.

Slujba religioasă a înmormântării a avut caracter privat, doar Familia Regală având acces la ultimul ceremonial de coborâre a sicriului în criptă.

Cortegiul funerar al Reginei Ana a fost primit cu aplauze la Curtea de Argeş de către mii de oameni 

Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Curtea de Argeş, acolo unde are loc înmormântarea, peste 3.000 de oameni fiind prezenţi la Noua Catedrală de la Curtea de Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 3.000 de oameni din toate colţurile ţării au venit la Curtea de Argeş pentru a-şi lua rămas bun de la Regina Ana. Ei au aprins lumânări şi au adus coroane şi buchete de flori.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana are loc în faţa Catedralei de la Curtea de Argeş, pentru ca toţi cei care au venit să aducă un ultim omagiu să poată participa la ceremonie.

Pe piatra funerară a Majestăţii Sale este scris simplu: ANA.

Regele Mihai I nu participă la aceste evenimente, din motive de sănătate.

Funeraliile Reginei Ana au început sâmbătă, în Piaţa Palatului din Bucureşti, la ceremonia religioasă oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu asistând membri ai Familiei Regale şi reprezentanţi ai Familiilor regale străine, precum şi sute de oameni care au venit îmbrăcaţi în doliu, cu buchete de flori.

La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana a României iau parte pe lângă ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar şi membri ai familiilor regale din alte ţări europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici