Pecheziţii în Bucureşti şi Ilfov în cazul unui circuit imobiliar fraudulos

„Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare", a informat IGPR.

1376 afișări
Imaginea articolului Pecheziţii în Bucureşti şi Ilfov în cazul unui circuit imobiliar fraudulos

35 de pecheziţii au avut loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi Ilfov, în cazul unui circuit imobiliar fraudulos în care sunt implicate imobile ale Primăriei Bucureşti.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu poliţiştii, au făcut, miercuri, 35 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, într-o cauză în care se fac cercetări pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Din cercetările de până acum a reieşit că, începând cu anul 2018, în Bucureşti, un grup compus din peste 20 de persoane a dezvoltat un circuit imobiliar fraudulos, care a constat în efectuarea mai multor tranzacţii de vânzare-cumpărare a unui număr de 28 de imobile - terenuri aflate în patrimoniul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, prin utilizarea unor hotărâri judecătoreşti falsificate, care atestau în mod nereal faptul că pretinşii proprietari ai imobilelor dobândiseră imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Ulterior, imobilele astfel întabulate în mod fraudulos erau vândute către mai mulţi intermediari din cadrul grupului şi apoi, mai departe, către alţi cumpărători, pe două dintre aceste terenuri fiind edificate în prezent ansambluri rezidenţiale – locuinţe şi spaţii comerciale.

„Astăzi, 12 iulie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacţii succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că <proprietarii> iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani. Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept Statului Român”, a informat IGPR.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală si pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici