Pedeapsă uşoară primită de 19 poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, după cinci ani de procese

19 din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a le trece cu vederea încălcări ale legislaţiei rutiere au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia, după un proces care a durat aproape 5 ani, e definitivă.

1134 afișări
Imaginea articolului Pedeapsă uşoară primită de 19 poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, după cinci ani de procese

Pedeapsă uşoară primită de 19 poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DGA, Curtea de Apel Galaţi a decis condamnarea definitivă a 19 poliţişti din 22 trimişi în judecată, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila –– Biroul Rutier.

Poliţiştii au primit închisoare cu suspendare între 2 ani şi 6 şuni şi 3 ani.

Ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor, printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

În luna mai 2015, Poliţia din Brăila a fost decimată în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie. Un număr de nouă şoferi şi 26 de poliţişti de la Poliţia Municipală Brăila - Biroul Rutier, de la Biroul de Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier au fost vizaţi de percheziţii.

Anchetatorii aveau indicii că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, poliţiştii nu au luat măsurile legale când au depistat persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

Ulterior, 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată, iar pe perioada procesului ei au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie – 21 aprilie 2015, grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit un total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate.

„Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare”, arată DGA.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici