Pedepse majorate pentru românii care au făcut un grup infracţional în Mexic

Românii condamnaţi pentru diferite infracţiuni comise în Mexic au primit, în total, 61 de ani de închisoare. Pedepsele lor au fost majorate de Curtea de Apel Bucureşti.

295 afișări
Imaginea articolului Pedepse majorate pentru românii care au făcut un grup infracţional în Mexic

Pedepse majorate pentru românii care au făcut un grup infracţional în Mexic

Cei şase cetăţeni români au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în anul 2020 sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la comiterea infracţiunii de omor calificat, şantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În 2021, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea inculpaţilor la pedepse cuprinse între 3 ani, 4 luni şi 20 de zile şi 10 ani şi 4 luni. În martie, anul acesta, pedepsele au fost majorate, iar decizia este definitivă.

„Hotărârea instanţei de judecată a rămas definitivă prin decizia din data de 17.03.2023 a Curţii de Apel Bucureşti, prin care au fost majorate pedepsele aplicate unora dintre inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat (de la 4 ani la 6 ani), tentativă la omor calificat (de la 9 ani la 11 ani, respectiv de la 8 ani la 10 ani) şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere (de la un an la doi ani), fiind majorate pe cale de consecinţă şi pedepsele rezultante (pedeapsa cea mai mare fiind majorată de la 10 ani şi 4 luni la o pedeapsă de 13 ani)”, a anunţat DIICOT.
Pedepsele stabilite prin decizia Curţii de Apel Bucureşti însumează 61 de ani de închisoare. Prin aceeaşi decizie s-a dispus şi „achitarea a doi dintre inculpaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi încetarea sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare de către unul dintre inculpaţi.”

Unul dintre inculpaţi a fost arestat preventiv în lipsă, acesta aflându-se în custodia autorităţilor mexicane, în cadrul procedurii de extrădare iniţiate de autorităţile române.

„În cauză, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, doi dintre inculpaţi împreună cu alte persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care pe parcursul anilor 2015 – 2019, au aderat alţi trei inculpaţi, al cărui scop a fost comiterea de infracţiuni de violenţă, respectiv şantaj şi omor calificat. Membrii grupului infracţional organizat au comis la data de 02 aprilie 2018, în Mexic, o tentativă la infracţiunea la omor calificat şi, în perioada 2017 – 2019, 4 infracţiuni de şantaj pe teritoriul României”, a precizat DIICOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici