Pene de curent la Spitalul Judeţean din Galaţi. Medicii spun că opereză cu teamă

Mai multe înteruperi în furnizarea energiei electrice au avut loc, începând de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, medicii chirurgi spunând că opereză cu teama că oricând s-ar putea produce o nouă pană de curent în timp ce au loc intervenţii chirurgicale.

180 afișări
Imaginea articolului Pene de curent la Spitalul Judeţean din Galaţi. Medicii spun că opereză cu teamă

Pene de curent la Spitalul Judeţean din Galaţi. Medicii spun că opereză cu teamă (Imagine: Elvira Gheorghita/Arhiva Mediafax Foto)

Medicul chirurg Paul Ichim de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi spune că problemele în alimentarea cu energie electrică a unităţii medicale au început de joi şi au continuat şi vineri dimineaţă, iar medicii fac operaţii cu teamă.

Eram cu ustensilile în pacient şi s-a întrerupt curentul. Există generatorul care a intrat rapid în funcţiune, dar vă daţi seama că nu este plăcut deloc să te trezeşti fără curent atunci când operezi. Este periculos. Operăm cu teamă că oricând s-ar putea opri din nou curentul electric”, a afirmat medicul Paul Ichim.

Conducerea unităţii medicale spune că nu au rămas pacienţi neoperaţi întrucât generatorul unităţii funcţionează fără probleme.

”Avem generatorul care intră imediat în funcţiune şi nu au fost probleme în derularea actului medical. Rămâne să vedem care este cauza acestor întreruperi ale curentului, dar vă pot spune că acum nu mai sunt probleme. Am chemat o echipă de la Electrica, au ajuns aici şi acum nu avem probleme”, a afirmat managerul Spitalul Judeţean din Galaţi, Mihaela Debita.

La rândul lor, reprezentanţii Electrica Galaţi susţin că din primele verificări făcute la spital reiese că electricianul unităţii medicale ar fi făcut ”manevre greşite” cu anumite transformatoare ale unităţii medicale şi din acest motiv ar apărea penele de curent.

”Nu avem noi nicio vină, este ca şi cum cineva ar umbla la instalaţiile proprii”, a spus directorul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi, Cezar Cristian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici