Penitenciarul Aiud: Cheltuielile cu convorbirile telefonice, suportate de deţinuţi

Penitenciarul Aiud precizează că suma de aproape 1 milion de lei, care apare în bilanţului întocmit de instituţie pentru anul trecut, reprezentând cheltuieli cu convorbiri telefonice, este suportată de deţinuţi.

203 afișări
Imaginea articolului Penitenciarul Aiud: Cheltuielile cu convorbirile telefonice, suportate de deţinuţi

Penitenciarul Aiud: Cheltuielile cu convorbirile telefonice, suportate de deţinuţi

„Dreptul la convorbiri telefonice a fost asigurat prin intermediul sistemului RETEL pe baza unui card individual, sistem care permite înregistrarea datelor necesare consemnării în documentele operative a exercitării acestui drept. Menţionăm că în cursul anului 2018 au fost efectuate prin acest sistem de telefonie convorbiri telefonice în valoare de 919.354, 42 lei, cu 225.238,89 lei mai puţin decât în anul 2017. Acest lucru este justificat prin scăderea considerabilă a numărului de deţinuţi custodiaţi în cursul anului 2018”, se arată în precizarea Penitenciarului Aiud.

Deoarece în bilanţ nu se menţionează cine suportă aceste cheltuieli, purtătorul de cuvânt Iuliana-Adelina Oltean precizează, luni, că, potrivit legii, cheltuielile ocazionate de efectuarea convorbirilor telefonice sunt suportate de către deţinuţi.

„Menţionăm că fiecare deţinut, la momentul încarcerării, după înregistrarea în sistemul informatic de evidenţă, primeşte un card individual de identificare, prin intermediul căruia îşi poate exercita drepturile la cumpărături şi convorbiri telefonice, din fondurile proprii. Astfel, deţinuţii nu deţin asupra lor sume de bani, gestionarea acestora căzând în sarcina biroului financiar al unităţii”, a precizat Iuliana-Adelina Oltean.

Potrivit bilanţului, suma totală cheltuită de persoanele private de libertate de la Aiud, în 2018, pentru cumpărături de la magazinul din incinta închisorii, s-a ridicat la 2.838.330,07 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici