Pensiile din sistemul public cresc cu 5% în 2009, în două tranşe - surse

Pensionarii din sistemul public vor primi în 2009 o creştere de 5% a pensiilor, în două tranşe, de 3% în aprilie şi 2% în octombrie, ceea ce duce la creşterea punctului de pensie la 42 - 45% din salariul mediu brut, potrivit discuţiilor din coaliţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

31 afișări
Imaginea articolului Pensiile din sistemul public cresc cu 5% în 2009, în două tranşe - surse

Pensiile din sistemul public cresc cu 5% în 2009, în două tranşe - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru pensionarii din sistemul public, în 2009 va exista o creştere de 5%, în două tranşe, respectiv 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie, ceea ce duce la o creştere a punctului de pensie de 42-45%, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor, se va ajunge la o pensie minimă de 300 de lei, în luna aprilie, şi de 400 de lei, în octombrie.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, s-a referit de mai multe ori la necesitatea existenţei unei pensii minime garantate de 350 de lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei.

PSD a anunţat că se va opune unei asemenea măsuri, iar miercuri seară, după discuţiile de la Cotroceni cu şeful statului, sindicatele au lăsat să se înţeleagă că nu se va aplica măsură de îngheţare a pensiilor.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici