Pensiile nu cresc de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie va fi menţinută la nivelul din luna octombrie, de 697,5 lei, până după aprobarea şi publicarea în Monitorul Oficial a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2009, fără să mai fie majorată la 763,7 lei din luna ianuarie, cum a decis fostul Guvern.

41 afișări
Imaginea articolului Pensiile nu cresc de la 1 ianuarie

Pensiile nu cresc de la 1 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în ultima şedinţă din acest an a Excecutivului, printr-o ordonanţă de urgenţă în care se stabileşte că, începând cu 1 ianuarie 2009, valoarea punctului de pensie este de 697,5 lei, valoare care va fi aplicată până la data de 1 a lunii următoare publicării în Monitorul Oficial a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2009.

Fostul guvern a decis, în luna decembrie, ca valoarea punctului de pensie pentru 2009 să fie de 763,7 lei, de la 1 ianuarie 2009.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că deciziile privind pensiile şi salariile vor fi anunţate de Guvern la momentul prezentării proiectului de buget pentru 2009 şi că angajamentele legale şi politice vor fi realizate "în limita resurselor existente".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici