Pensionarii, amendaţi rău dacă nu validează cardurile în autobuzele bucureştene/ Noul regulament STB (fostă RATB)

Noul regulament al STB (fostă RATB) prevede ca şi cei ce beneficiază de gratuitate să deţină un card de transport şi să-l valideze, inclusiv pensionarii, dar şi abonaţii. Cei care nu vor valida vor fi amendaţi cu 150 de lei.

23525 afișări
Imaginea articolului Pensionarii, amendaţi rău dacă nu validează cardurile în autobuzele bucureştene/ Noul regulament STB (fostă RATB)

Pensionarii, amendaţi rău dacă nu validează cardurile în autobuzele bucureştene/ Noul regulament STB (fostă RATB)

Pensionarii şi alte categorii care beneficiază de gratuitate la transportul public de suprafaţă din Capitală, administrat de Societatea de Transport Bucureşti (STB), vor putea primi amenzi de 150 de lei, dacă nu vor valida cardurile.

Practic, ei vor avea gratuitate în continuare, însă, vor deţine toţi carduri, pe care trebuie să le valideze în maşinile STB.

Reprezentanţii STB au declarat pentru MEDIAFAX că prin noul regulament se monitorizează astfel numărul călătorilor pe fiecare vehicul, pentru a se putea face redimensionări. Cu alte cuvinte, vehiculele trebuie repartizare în funcţie de cerere, iar asta se poate vedea prin validarea cardului de călătorie.

Reprezentanţii STB mai spun că cei care nu validează sunt 80% din totalul călătorilor, adică abonaţi, revoluţionari, veterani sau pensionari.

Dacă nu validează cardul, amenda este de 150 de lei, iar noile sancţiuni vor intra în vigoare de anul viitor, atunci când toţi pensionarii din Bucureşti vor primi carduri.

De asemenea, noul regulament stabileşte o amendă de 500 de lei, în loc de 150 de lei cât este în prezent, pentru cei care circulă fără să plătească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici