Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public

Persoanele care au primit plăţi compensatorii la momentul ieşirii la pensie şi doresc să lucreze în continuare în sistemul public vor fi obligate să restituite suma aferentă acestor compensaţii în termen de 30 zile de la angajare, conform unei decizii luate în şedinţa de marţi a Guvernului.

83 afișări
Imaginea articolului Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public

Pensionarii care au primit compensaţii trebuie să restituie banii la reangajarea în sistemul public (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a arătat că în această situaţie se află în principal persoane încadrate în structurile Ministerelor Apărării, Internelor şi Justiţiei.

El a exemplificat prin faptul că la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor lucrează, la nivel central, aproximativ 350 de persoane ieşite la pensie şi care au beneficiat la momentul retragerii din funcţia publică de plăţi compensatorii de circa un miliard lei vechi.

"Primul care a suţinut această măsură a fost ministrul Oprea, cel care este în situaţia de a returna aproximativ un miliard de lei, fiind beneficiar al unor compensaţii. A fost primul care a susţinut această măsură şi a declarat că în 5 ianuarie depune banii la casierie, pentru a face dovada respectării acestei decizii pe care Guvernul a luat-o. Este o măsură care vizează un efect curativ al sistemului, de a pune ordine şi a stabili foarte clar cine şi cum câştigă în sistemul nostru public, pentru că principala noastră preocupare este să gestionăm cât mai bine banul public", a spus premierul.

Boc a confirmat totodată informaţia transmisă anterior de MEDIAFAX conform căreia pensionarii care vor solicita să fie angajaţi într-o instituţie publică vor fi obligaţi să opteze între pensie şi salariul de bugetar, fără a mai avea posibilitatea să cumuleze aceste venituri.

Citeşte şi:

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici