Pensionarii din domenii speciale vor lua şi indemnizaţie

Pensiile se vor calcula la fel ca în Legea 19, iar pensionarii din domenii cu statut special vor mai primi o indemnizaţie, a spus consilierul de stat Mihail Şeitan, după întâlnirea grupului interministerial care stabileşte principiile noii legi a pensiilor ce vor fi prezentate Guvernului în 20 mai.

14 afișări
Imaginea articolului Pensionarii din domenii speciale vor lua şi indemnizaţie

Pensionarii din domenii speciale vor lua şi indemnizaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Grupul interministerial care stabileşte principiile pentru viitoarea lege a pensiilor a avut, joi, prima întâlnire, setul de principii trebuind finalizat până în 15 mai şi prezentat în şedinţa de Guvern din 20 mai, a declarat consilierul de stat pentru muncă şi protecţie socială, Mihail Şeitan.

Mihail Şeitan, a declarat după discuţia de la Ministerul Muncii, că a fost "plăcut surprins" întrucât reprezentanţii ministerelor implicate (Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale) au fost "receptivi".

Şeitan a precizat că noua lege, ar trebui să stabilească faptul că toate pensiile se calculează la fel (conform Legii 19 privind sistemul public de pensii), urmând ca pensionarii care provin din domenii cu statut special să mai primească o indemnizaţie.

Noua lege a pensiilor ar trebui să intre în vigoare în 2010.

Următoarea întâlnire a grupului de lucru va avea loc marţi, de la ora 10.00.

Un grup de lucru interministerial va elabora, până la 15 mai, în consultare cu partenerii sociali, principiile viitoarei legi a pensiilor, care se va referi şi la legiile speciale de pensionare, principii care ulterior vor fi aprobate de Guvern.

"Grupul de lucru are sarcina de a elabora principiile viitoarei legi a pensiilor, care va include şi legiile speciale de pensionare, până la 15 mai. Ca şi în cazul principiilor legii salarizării, acestea vor fi aprobate apoi de către Guvern", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, consilierul pe probleme sociale al primului-ministru, Mihai Şeitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici