Percheziţie la casele din Sinteşti

Poliţiştii ilfoveni au percheziţionat, joi, casele din Sinteşti aparţinând celor suspectaţi că ar fi fost implicaţi în scandalul dintre două familii de romi de săptămâna trecută, urmând să ridice toate armele de foc găsite, deţinute legal sau ilegal, pentru a le expertiza.

104 afișări
Imaginea articolului Percheziţie la casele din Sinteşti

Percheziţie la casele din Sinteşti (Sursa: Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii vor astfel să afle ce arme au fost folosite în scandalul de săptămâna trecută dintre două familii de romi din localitate, izbucnit din cauza refuzului unor copii de a se căsători conform aranjamentului părinţilor.

"Au avut loc mai multe percheziţii, cu scopul de a se găsi toate armele pe care suspecţii le deţin cu sau fără acte. Armele găsite vor fi expertizate pentru a afla care dintre ele au fost folosite în scandalul de săptămâna trecută. Vrem să ştim cu care s-a tras şi cu care nu", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Cristina Goliş.

Sursa citată nu a putut preciza câte arme au fost găsite şi ridicate de anchetatori, percheziţiile fiind încă în derulare.

Scandalul de la Sinteşti a izbucnit din cauza unor neînţelegeri între două familii de romi în privinţa căsătoriei copiilor lor, în conflict fiind angrenaţi peste 200 de localnici care s-au înjurat, s-au lovit, au aruncat cu pietre, apoi au scos armele şi s-au împuşcat.

În urma altercaţiei, 13 persoane care prezentau plăgi împuşcate s-au prezentat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, pentru a li se acorda îngrijiri medicale, trei fiind internate. Dintre acestea, 12 au formulat plângeri penale pentru vătămare corporală şi distrugere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov declara atunci că au fost efectuate de 24 de percheziţii domiciliare la persoanele suspectate că ar fi participat la scandalul din Sinteşti, fiind descoperite trei arme de vânătoare cu alice, un pistol cu gaz, 87 de cartuşe şi 37 de arme albe, respectiv cuţite, săbii şi topoare.

Mai multe persoane implicate în conflict sunt cercetate, iar una a fost reţinută pentru tentativă de omor calificat, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici