Percheziţii DGA la cinci agenţi ai Brigăzii Autostrăzi. Aceştia ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi

Ofiţerii DGA au făcut, joi dimineaţa, percheziţii la cinci persoane, agenţi ai Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, aceştia fiind suspectaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale. Potrivit anchetatorilor, aceştia ar fi cerut bani pentru a nu sancţiona şoferii.

1326 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DGA la cinci agenţi ai Brigăzii Autostrăzi. Aceştia ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi

Percheziţii DGA la cinci agenţi ai Brigăzii Autostrăzi. Aceştia ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi

"În fapt, în perioada iulie – august 2017, în timp ce suspecţii se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de supraveghere şi control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea contravenţională. De asemenea, au existat mai multe situaţii în care unii dintre agenţii de poliţie care au constatat abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, nu au aplicat sancţiuni contravenţionale. Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenţi de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenţie", transmite Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei autosesizări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici