Percheziţii în Bucureşti la persoane care dădeau împrumuturi cu dobânzi de până la 100%

Poliţiştii din Capitală au făcut trei percheziţii la persoane care ar fi dat împrumuturi cu dobânzi de până la 100%. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în acest caz.

Urmărește
720 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti la persoane care dădeau împrumuturi cu dobânzi de până la 100%

Percheziţii în Bucureşti la persoane care dădeau împrumuturi cu dobânzi de până la 100%

Potrivit Poliţiei Capitalei, din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie - mai 2024, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, ar fi acordat mai multor persoane, cu împrumut, sume cuprinse între 500 şi 12.000 de euro, pentru care ar fi perceput dobânzi săptămânale, cuprinse între 20% şi 100%.

Ulterior, pentru recuperarea banilor împrumutaţi, precum şi a dobânzilor aferente, bănuiţii ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanelor vătămate.

Totodată, unul dintre bănuiţi, un bărbat în vârstă de 40 de ani, ar fi comis, în formă continuată, infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Marţi, în acest caz au fost făcute trei percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care arme albe, bijuterii, precum şi sume de bani, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

De asemenea, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, precum şi pe numele altor persoane implicate în cauză.

Faţă de cei cinci bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, camătă şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici